Rallylydnad

Välkommen till Sandvikens BKs Rallysektion!

 

Vi kommer köra igång med öppenträning för rallylydnad torsdagen den 10 maj med start kl 18:00. Vi kommer inte att ha någon instruktör på plats utan vi alla hjälps åt med både banbygge, problemlösning när någon ev får problem vid någon skylt samt avplockning av banor. Katarina och/eller Anna-Lena från rallysektorn försöker vara på plats varje gång men även vi kommer att träna. 

Sektionen planerar även en träningstävling, en nybörjarkurs samt tävling i Nybörjarklass och Mästarklass. 

Du hittar oss också i vår Facebook grupp Sandvikens BK Rallylydnad.

 

Om rallylydnad

Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden "kör" en bana enligt "kartläsarens", förarens, anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3-5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras.

De 12-20 momenten är ofta delar ur traditionell lydnad. I högre klasser förekommer även andra moment som till exempel att snurra vid sidan. Banorna ser olika ut varje gång.

I nybörjarklassen är hunden kopplad hela tiden, vilket gör detta till en bra gren att börja tävla i. I högre tävlingsklasser ska hunden vara okopplad genom hela banan samtidigt som det blir sammansatta moment. I stort sett ska alla moment kunna genomföras på båda sidorna om föraren.

Mer info om Rallylydnad finner du här: http://brukshundklubben.se/tavling-utstallning/rallylydnad/