Inlägg

Träningstävling Rallylydnad 9/5 kl 18:00

Vi bjuder in alla rallysugna på en träningstävling i Rally. Vi har ingen domare men hjälper varandra. Dom som "dömer" har stor erfarenhet av rally och man kan få kommentarer efteråt :)

Kostnad 50 kr, betalas på plats med swish eller kontanter. 

 

Anmälan sker till : annalenajonsson@outlook.com, skriv vilken klass och vad ni och hunden heter :)


Inbjudan Fred Helfer

Specialsök/nosework med seminarier och workshop med profilen Fred Helfers från USA Saxnäs BHK är stolta att kunna erbjuda fantastiska dagar för er som är intresserade av specialsök/nosework med seminarier och workshop med profilen Fred Helfers från USA. Hans seminarier och workshops är väldigt uppskattade. De hålls på engelska men han är mycket pedagogisk och lätt att förstå.

Tisdag 7 maj – torsdag 9 maj 2019 Fred Helfers har arbetat med och utbildat sökhundar och dess förare sedan 1980- talet. 1982 blev hans första sökhund Sammy färdig. Fred Helfers arbetade inom narkotikapolisen samtidigt som han tränade sökhundar och förare inom polis och militär i USA. Fred Helfers blev känd för sin expertis på att träna sökhundar. Han höll seminarier och workshops i USA, Canada och Brasilien. Han har också varit domare på olika tävlingar för sökhundar. 2004 gick han i pension och avslutade också sin kennel och utbildning av sökhundar och dess förare. 2012 introducerades Fred Helfers för K9 Nosework och han blev överväldigad och inspirerad av den passion, hängivenhet och kamratskap som hundförare och instruktörer visade.

Fred blev certifierad K9 Noseworkinstruktör och nu åker han runt och håller seminarier och workshops runtom i världen.

Läs mer här: www.fredhelfers.com Program Tisdagen den 7 maj (förtur för Saxnäs BHK:s medlemmar) Workshop (6 ekipage förmiddag, 6 ekipage eftermiddag samt 4 åhörarplatser)

Plats: Saxnäs BHK, Öland

Pris: 1500 kr inkl. fika.

Åhörarplats 500 kr inkl. fika heldag.

Onsdagen den 8 maj Seminarium kl 9.00 – 16.00 Plats: Studiefrämjandets lokal på Skälby, Kalmar Pris: 550:- inkl. förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika Torsdagen den 9 maj Workshop (6 ekipage förmiddag, 6 ekipage eftermiddag samt 4 åhörarplatser)

Plats: Saxnäs BHK, Öland Pris: 1500 kr inkl. fika. Åhörarplats 500 kr inkl. fika heldag. Anmälan till; nosework@saxnasbhk.se Anmälan öppnar 2019-02-28 kl 08.00 och stänger 2019-04-30. Anmälan är bindande. Betalning görs till bankgiro 5375-4024 när du fått bekräftelse att du kommit med. Du som söker boende finns utmärkta stugor och campingplatser på Saxnäs Camping med endast 1 km till brukshundklubben.


Hundmötes-clinic

Lördag den 10/8 kl 9-16
Passa på att få hjälp med hundmötesträning, eller kom som åhörare och få mer kunskap om ämnet, oavsett så lovar vi att du inte blir besviken, då vår instruktör är Sophie Schelin, med mångårig erfarenhet som hundinstruktör och hundpsykolog, även känd som hund-radiopratare i P4. Har stor erfarenhet av att ha hjälpt många ekipage. 
Det kommer att bli teori varvat med praktik. Max sex hundekipage, obegränsat med åhörare.
Kostnad:
- Hundekipage: medlem i Sandvikens BK: 750 kr, 900 kr för icke medlem. 
- Åhörare: 200 kr för medlemmar / 300 kr för icke medlemmar.
Anmälan: Skynda att anmäla, dock är senaste anmälan för hundekipage den 5 Juli. Anmälan sker i formuläret under kurser fliken, kommer inom kort.
Åskådare anmäler till charlotta.ostholm@gmail.com och betalar på plats, kontant eller Swish 123 063 30 08, ange Hundmöte.
Frågor: PM eller mail charlotta.ostholm@gmail.com
 
 


Temakväll med domargenomgång för appell- och lägreklass.

Torsdagen den 23/5 kl 18:00.

Domare Eva Elfström kommer att gå igenom vad en domare tittar på för de olika momenten. Vad ger neddrag och hur mycket för de vanligaste felen? 

Vi börjar med en genomgång inomhus och går sen igenom lydnaden med en eller ett par ekipage med kommentarer.

 Vill du vara visningsekipage? Hör av dig till charlotta.ostholm@gmail.com

50 kr för medlem, 75 kr för icke-medlem. Betalas på plats, kontant eller Swish 123 063 30 08, ange Domar-genomgång.


Temakväll Apportering

Torsdag den 25 april kl 18.30.
Monica Mattson, som har stor erfarenhet både av bruks och jakt kommer att gå igenom: 
-Grunder för inlärning
-Problemlösning för vanliga problem
-Demostration av apportering i praktiken (jakt, jaktprov)
50 kr för medlem, 100 kr för icke-medlem. Betalas på plats, kontant eller Swish 123 063 30 08, ange Apportering.


Verktygslådan

Verktygslådan
 
Nu startat Verktygslådan där vi kommer att ha kortkurser och temakvällar runt olika verktyg(och kunskap) man behöver ha för hundträning både för vardagen och tävling. Se nedan för det som är aktuellt, men håll ögonen öppna; mer kommer!!  
 
I vår ingår:
-Temakväll Apportering
-Domargenomgång Appell- Lägre
-Temadag Lydnad, fokus på FF
-Kortkurs Belöningar 
 
Sensommar/höst:
-Hundmötesclinic
-mer kommer..

 


Nya datum för nybörjarkursen i agility

På grund av krockar med styrelsemöte och medlemsmöte har vi flyttat startdatumet för nybörjarkursen i agility. Se aktuella datum i kalandern

 

Kursstart 3/5 - Klubbstugan upptagen 

Kurstillfälle 2 - 20/5

Kurstillfälle 3 - 27/5 

Kurstillfälle 4 - 3/6 

Kurstillfälle 5 - 10/6

Avslutning nybörjarkurs i agility 17/6