Inlägg

KM i Agility

KM i agility kommer att hållas söndagen den 16 oktober, då har vi både lilla (för nybörjare) och stora (för de som har mer erfarenhet)

Vi ses kl. 11.00 för att städa ur det lilla förrådet som står på agilityplan för det är där vi ska förvara hindren i vinter. Vi kommer alltså inte ha någon vinterträning i ridhuset i Jäderfors i år. Vi ska försöka dra ihop ett gäng och åka och träna i en inomhushall istället - mer info om det kommer!

De som kommer och hjälper till med städningen blir bjuden på pizza så kör vi KM efteråt, ca. 13.00.

Vi ses!


Info assistanshund

Assistanshundar hos Svenska Brukshundklubben

Under senhösten tilldelades Svenska Brukshundklubben uppdraget att förvalta, kvalitetssäkra och verka för ökad verksamhet gällande assistanshundar i Sverige. Vi har redan idag stor erfarenhet av tjänstehundar. Detta kommer att bli ytterligare en typ av tjänstehund som kompletterar organisationen vilket vi ser fram emot med stort engagemang och ödmjukhet.

Uppdraget är ett myndighetsuppdrag från Myndigheten för delaktighet (MFD) och handlar om att kvalitetssäkra de ekipage som ska examineras. Brukshundklubben är alltså officiell granskare, inte utbildare av assistanshundsekipage. För att kunna bedriva en kvalitetssäkring med hög trovärdighet sker arbetet i flera steg. Bl.a. kommer vi att ansvara för lämplighetstester, examinationer och årsprov. 

Vi ser våra brukshundklubbar, distrikt och rasklubbar som en möjlig del av denna verksamhet och kommer framöver att söka vägar för samverkan. Vi tror att brukshundklubben är en utmärkt arena för att kunna erbjuda kompetens, erfarenhet, platser och andra resurser för de ekipage och blivande ekipage som finns inom denna verksamhet. Finns tankar och förslag redan nu, så är ni välkomna att höra av er.

Ni når mig på:

Mail: assistanshundar@brukshundklubben.se 

Tel: 08-505 875 85

Med vänliga hälsningar

Therese Palm

Projektledare för Assistanshund

Svenska Brukshundklubben 


Resultat KM i Bruks

Klubbmästerskap i Bruks!
Stort Grattis till Annika Brusell och Ella som idag blev Klubbmästare i Bruks! Medelpoäng blev finfina 9,16.
2a kom Lotta Östholm och Hex på medelpoängen 8,52 och 3a kom Arnold Peterson och Ziva på medelpoängen 5,47.


Medlemsmöte 11 okt

Medlemsmöte den 11 oktober kl 18:30

Info om Missing People och vad som gäller för hund och förare för att få deltaga i Missing People

Välkommen!